RALLY-TOKO

Mikä ihmeen rally-toko?

Rally-toko yhdistää elementtejä tokosta, agilitystä ja koiratanssista. Rally-tokossa tärkeintä on ohjaajan ja koiran iloinen yhteistyö, ei niinkään seuraamisen pilkuntarkka paikka tai asennon millintarkka suoruus. Koiraa saa ohjata sekä suullisin käskyin että käsimerkein ja kannustaa koko suorituksen ajan. Rally-tokossa suoritetaan erilaisia liikkeitä (mm. istumista, seisomista, maahan menoa, seuraamista eri tempoilla ja erilaisin käännöksin) tehtäväkylttien määräämässä järjestyksessä, tuomarin suunnittelemalla radalla.

Laji sopii koirakon yhteistyön ja kontaktin parantamiseen, iloiseen temppujen opettamiseen ja aktivointiin. Sitä on helppo harjoitella itsekseen myös kotona ja lenkkien ohessa. Tärkeintä radalla ja treeneissä on iloinen kontakti. Kilpailusuorituksen aikana koiran kehuminen ja innostaminen ovat ehdottomasti sallittuja. Rally-toko tarjoaa hyvää fysiikkatreeniä etenkin ylemmissä luokissa, missä tehdään pyörähdyksiä eri suuntiin, takapään käyttöä, peruutusta ja seuraamista myös oikealla puolella. Eläköityvien koirien vanhuuspäivien iloksi se on myös mitä mainiointa aktivointia!

Mikkelin palveluskoirayhdistys järjestää rally-tokossa vuosittain mm. alkeis- ja jatkokursseja. Kalenteriin on varattu viikottain aikaa rally-tokon omatoimiryhmän harjoittelulle. Treeneissä autetaan toisia ja pohditaan koulutuskysymyksiä yhdessä.

Kiinnostaako treenien vetäminen esimerkiksi kerran kuukaudessa? Ole yhteydessä lajivastaavaan ja suunnitellaan yhdessä lajin viemistä eteenpäin yhdistyksessämme!

Lajivastaava: Elviira Ojala